محققان ETH Zurich یک قلب مصنوعی نرم با ترکیبی از پرینت سه بعدی و ریخته گری موم تولید کرده اند . محققان آزمایشگاه مواد ETH Zurich با استفاده از یک قطعه سیلیکون در حال ارتقای اولین قلب مصنوعی کاملاً نرم هستند .
هر ساله بیش از ۲۶ میلیون نفر در کل دنیا از نارسایی قلبی رنج می برند . طبق داده های انجمن اروپایی کاردیولوژی نرخ بقای این بیماران بسیار پایین است و دلیل اصلی آن پایین بودن تعداد اهدای عضو است .
زمانی که بیماران در انتظار عضو هستند باید به پمپ خون مصنوعی متصل باشند . متاسفانه استفاده از پمپ پلاستیکی یا فلزی عواقبی مانند بیماری های خونی ناشی از قطعات مکانیکی را به دنبال دارد . به همین دلیل است که تیم ETH Zurich با پرینت سه بعدی و موم در حال ساخت قلب مصنوعی نرم هستند که از مشکلاتی که فلز و پلاستیک برای بافت بدن انسان ایجاد می کند جلوگیری می کند .
قلب نمونه سازی شده به همان اندازه ی قلب واقعی است و تا حد امکان شبیه سازی شده است . در حالی که هنوز پیوند عضو نشده است نشان می دهد که چقد تکنولوژی می تواند مفید باشد .
محققان ETH Zurich گفته اند که این قلب مصنوعی تنها برای ۴۵ دقیقه می تپد . این محققان نشان داده اند که این نمونه قلب همانند قلب واقعی هم با ساختار مشابه هم حرکات مشابه کار می کنند .
مانند قلب انسان همتای مصنوعی آن دارای بطن راست و چپ است با این حال جدا کننده ی آنها متفاوت است .
با این حال تیم با مشکلاتی مواجه است . برای مثال این قلب تنها ۳۰۰۰ بار میتپد . که مساوی است با ۴۵ دقیقه کار کردن . علاوه بر این فشار برای سیلیکون بسیار زیاد می شود .
محققان همچنان بسیار خوش بین هستند با این حال نیکولاس کوهرز دانشجوی دکترای گروه توضیح داد :
“این تنها یک تست امکان پذیر بودن این ایده است . هدف ما این نبود که قلبی آماده برای پیوند عضو تولید کنیم بلکه ایده ای برای مسیری در راستای ارتقای یک قلب مصنوعی است . “
این تیم در حال ارتقای متریال شان است . آخرین نتایجشان را می توان از مقالات علمی مشاهده کرد .
منبع : ETH Zurich