فناوری پرینت سه بعدی به حفظ آثار باستانی افغانستان کمک میکند
اخیرا استفاده از فناوری پرینت سه بعدی برای حفظ و بازسازی آثار هنری و فرهنگی افزایش داشته است. این افزایش استفاده از فناوری پرینت سه بعدی بیشتر در کشور های اروپا و آمریکا بوده است جایی که مرمت آثار هنری و فرهنگی امری مهم و مرسوم است. با این حال نیاز به مرمت و بازسازی این آثار گاه به دلیل آشفتگی های سیاسی و اجتماعی می باشد. برای مثال در خاورمیانه و در کشور افغانستان تعدادی از آثار باستانی این کشور تخریب و ویران شده بودند. اگرچه امروزه جامعه ی محلی فناوری جدیدی برای مرمت و بازسازی این آثار پیدا کرده است.
از سال ۲۰۱۵، پروژه مرمت و بازسازی آثار باستانی باعث شده است تا بتوان مجسمه ی بودا که توسط تروریست ها تخریب شده بود با کمک پرینتر سه بعدی مرمت شود. این پروژه زیر نظر سازمان یونسکو با هدف بازسازی و مرمت مجسمه ی بودا با استفاده از فناوری اسکن سه بعدی و پرینت سه بعدی، انجام شده است. در طی مراحلی که اسکنر سه بعدی و پرینتر سه بعدی در حال بازسازی این مجسمه هستند، پروژکتورهای سه بعدی نیز نقش مهمی را در این پروژه ایفا میکنند. این پروژکتورهای سه بعدی یک تصویر سه بعدی (هولوگرام) از مجسمه اصلی بودا را از محلی که قرار دارند،به صورت موقت، بر روی جایگاه اصلی مجسمه به نمایش میگذارند.
پیشنهاد استفاده از پروژکتورهای لیزری توسط یک زوج چینی که به محلی که مجسمه تخریب شده بود مراجعه کرده بودند،مطرح شد.از آن زمان تاکنون تلاش برای مرمت این مجسمه کمی به تعویق افتاده است.به نظر میرسد سازمان های جهانی شور خود را برای مرمت این مجسمه با استفاده از پرینت سه بعدی از دست داده اند،این مجسمه در حال حاظر ناقص است اما به زودی مرمت خواهد شد.سازمان ها این مجسمه را با مقیاس پرینت سه بعدی خواهند کرد.
طرح خلاقانه ی بازگردانی بصری آثار باستانی با استفاده پروژکتور های لیزری توسط یک زوج چینی که به کشورهای که جاده ابریشم در قدیم از آنها می گذشته است سفر میکنند به نام های Zhang Xinyu و Liang Hongپیشنهاد داده شده بود.با تکلونوژی های جدید تر و ابتکارات بیشتر میتوان امیدوار بود که بتوان این آثار را به ریشه و حالت قبلی آن بازگرداند.
مقیاس این پروژه بسیار شگف انگیز است،با استفاده از عکاسی سه بعدی ابعاد و مشخصات مجسمه را در یک آرشیو ذخیره میکنند،سپس این آرشیو در روند پرینت سه بعدی به آنها کمک خواهد کرد. آنها در حال استفاده از ۵۰۰۰ دوربین سه بعدی هستند اما هنوز در میانه مرمت این مجسمه ی باستانی اند.
پروژه های بازسازی و مرمت آثار فرهنگی با استفاده از پرینت و اسکن و پرینتر سه بعدی امروزه به سرعت در حال افزایش هستند. اما این مجسمه تنها اثر مرمت شده با استفاده از اسکن سه بعدی و پرینت سه بعدی نیست.از موزه ویکتوریا و آلبرت( Victoria & Albert Museum) تا کاخ های تاریخی سلطنتی ( Historic Royal Palaces) ، تکلونوژی های مدرن در حال کمک برای حفظ آثار فرهنگی و تاریخی هستند، همچنین میتوانند نوع جدیدی از کمک های بشر دوستانه برای حفظ آثار هنری در مقابله با تخریب این آثار باشند.
پرینت سه بعدی | پرینتر سه بعدی
خدمات پرینت سه بعدی | خدمات اسکن سه بعدی
پرینت ۳ بعدی | پرینتر ۳ بعدی