پرینتر سه بعدی در پزشکی
پرینت سه بعدی کبد اهدای زندگی به مادر و فرزندش را ممکن کرد.
جراحان ایالت یوتا با استفاده از طراحی سه بعدی و پرینتر سه بعدی مدل کبد عمل جراحی را راحت تر کردند.خانم فینلایسون از بیماری هپاتیت رنج می برد که منجر به گسترش بیماری به دیگر بافت های اندام او شده است .در ایالات متحده ی آمریکا ۱۴ هزار نفر در لیست دریافت کبد اهدایی هستند و ۱۰ درصد از آنها قبل از دریافت کبد کشته می شوند . پسر خانم فینلایسون برای نجات جان مادرش کبد خود را اهدا کرد .
او گفت :مادرم به این کبد احتیاج داشت و برای ۲ ماه رنج می کشید ، این کار ارزشمندی بودش .
تیم جراحی مدل سه بعدی کبد را با استفاده از نرم افزار تهیه کردند و اطمینان حاصل کردند که در طول فرآیند جراحی چه اتفاقاتی خواهد افتاد .به خاطر کوچک بودن سایز کبد مادر ، تنها بخش کوچکی از سمت چپ کبد پسرش را برداشتند .دکتر مانوئل رهبر تیم جراحی گفت دلیل اینکه چرا اهدای اعضا قبل از اینکه بیمار ، مریضی اش شدت بگیرد مهم هست ، این است که شما کبد رو بطور کامل پیوند نمی زنید و تنها ۴۰ تا ۶۰ درصد آن را پیوند می زنید.
ساخت کتابخانه ای از کبد های پرینت شده در یوتا
عمل جراحی موفقیت آمیز بود و مادر و پسر هر دو پس از ۵ روز بستری شدن خانه هستند .سرویس پیوند Intermountainدر حال استفاده از این تجربه اش با الهام گرفتن از پرینتر سه بعدی برای ساخت بانک کبد در ایالت یوتاست .دکتر مانوئل توضیح می دهد که مدل سه بعدی هر اهداکننده به آموزش هم جراحان و هم بیماران کمک می کند.تیم جراحی بودجه ی قابل توجهی برای گسترش کتابخانه ی خود از دولت آمریکا دریافت کرده است .
دکتر مانوئل فواید ساخت مدل سه بعدی پیش از عمل جراحی اینگونه توضیح می دهد : این حقیقت که ما می توانیم پیش از جراحی قدم به قدم فرآیند عمل را ببینیمپروسه را هم خیلی آسان تر کرده است هم اینکه برای بیمار قابل تحمل تر خواهد بود .پرینت سه بعدی اورگان بدن اطلاعات خیلی بیشتری به نسبت تصاویر رادیولوژی در اختیار پزشکان قرار می دهد .در طول یک سال جراحان مدل سه بعدی کبد را در مقاطع مختلف پرینت سه بعدی کرده و نحوه ی رشد و گسترش آن را در طول این بازه ی زمانی بررسی خواهند کرد در حالی که خانم فینلایسون شرایط عمومی خوبی دارد .
گسترش پرینتر سه بعدی در پزشکی
امروزه به کمک پرینتر سه بعدی پیشرفت های شگرفتی در علم پزشکی حاصل شده است. پزشکان به راحتی با بدست آوردن مدل سه بعدی به بررسی دقیق عضو بدن بیمار می پردازند . موضوعی که به کمک عکس های رادیولوژی تقریبا غیرممکن بود . در خیلی از جراحی ها ، پزشکان زمانی که بیمار زیر تیغ جراحی است وضعیت کلی اندام را درک می کنند اما امروزه با کمک پرینتر سه بعدی این مسئله تسهیل شده است . پیشرفت پرینتر سه بعدی در حوزه ی پزشکی باعث شده است که هم فرآیند جراحی تسهیل یابد هم اینکه بیمار درد کمتری را تحمل کند. همچنین خیلی از خطرات حین عمل جراحی کاهش پیدا کرده است .